Зірка футболу Гарі Кейн та культовий хокеїст Вейн Грецкі інвестували в компанію OxeFit, що розроблює та продає тренувальні системи люксового сегменту

Мухаммед Шанабль, співзасновник та генеральний директор OxeFit, розповів, що компанія залучила $20 млн в рамках Раунду А2. Загальна сума залучених інвестицій сягнула $45 млн. Стартап використає залучені кошти на розвиток продукту та покращення виробничих й логістичних ланцюжків.

Керівництво компанії не розголошує оцінку та фінансові показники. Вказують лише, що оцінка зросла відносно попереднього залучення інвестицій рік тому, а продажі попередньо зростуть на 200% рік до року. При цьому, в компанії стверджують, що серед клієнтів – понад 100 спортивних команд, фітнес-центрів та інших бізнес-користувачів.

Шанабль заснував OxeFit на початку 2020 р. разом з Пітером Нойхаузом, який обійняв посаду директора з технологій. Генеральний директор понад 30 років набирався досвіду в якості інженера, керівника та засновника стартапу, в той час як Нойхауз отримав ступінь Ph.D. з механічної інженерії у Берклі та протягом 17 років набував досвіду у робототехніці у IHMC, неприбутковій дослідницький структурі в Каліфорнії.

Понад рік вони розробляли перший продукт компанії, XP1, представлений у квітні 2021 року. Другий продукт, XS1, був запущений у грудні 2021 того ж року. Перший, ХР1, може встановлюватись у фітнес-центрах, реабілітаційних закладах, спортивних тренувальних центрах, житлових комплексах та комерційних об’єктах нерухомості. Користувачам доступні понад 200 вправ, включаючи силові та кардіотренування. XS1 орієнтований на приватне використання вдома та пропонує понад 250 силових вправ та шість вправ на кардіо.

Компанія не розголошує поточну вартість тренувальних систем, але відомо, що рік тому XS1 коштувала $3799, хоча ціна могла зрости після оновлень. Крім того, користувачі мають щомісячно сплачувати підписку для доступу до системи, до якого входять відеоінструкції, тренувальні програми, відстеження тренувань та інші функції.

Раніше компанія залучила інвестиції від венчурного фонду Lydia Partners, в якому Шанабль є керуючим партнером. Однак після цього фокусом для пошуку інвестицій були сімейні офіси та відомі атлети.