Стартап залучив €6,3 млн у посівному раунді – рекордна сума для країни з майже відсутньою стартап-екосистемою та населенням менше за кількість мешканців Берліну.

Варто відзначити, що одним з провідних інвесторів стартапу став Мате Рімац – підприємець, який у Хорватії розвиває компанію по виробництву електрокарів Rimac Automobili. Компанія має фінансування від Porsche та SoftBank, а сам засновник народився у Боснії та у віці трьох років з батьками виїхав з країни.

Загалом ця історія звернула увагу на регіон Західних Балкан, де дуже мало стартапів – кількасот на сім країн – та майже відсутнє фінансування. У 2022 році всі компанії регіону залучили €58,7 млн, тож не дивно, що більшість з них знаходяться на посівний чи навіть передпосівній стадії.

Тож інвестиційний раунд Rolla став найбільшим для Боснії та Герцоговини та одним з найбільших для фінтес-стартапів з центральної та східної Європи.

Що робить Rolla?

Rolla – це мобільний застосунок для фітнесу, здоров’я та благополуччя, який використовує гейміфікацію для допомоги користувачам у слідуванні здоровому способу життя та тренуваннях. Він діє у трьох напрямках: активність на кшталт кількості кроків за день або тренування, відстеження стану здоров’я та трекінг дотримання дієти.

«Він виріс з побічного проєкту, ставши життєвим покликанням», – каже засновник Rolla Ігор Крежич, який свого часу важив 136 кг.