Нещодавно, 21 червня, відзначався Міжнародний день йоги. Щорічно, з 2015 року, в цей день проводяться марафони та фестивалі, присвячені цій практиці (як, наприклад, на ВДНГ в Києві). Також ця дата – гарний привід підвищити обізнаність щодо йоги, та поцікавитись, хто її практикує.

У світі понад 300 мільйонів йогів та йогинь.

Згідно дослідження Global Consumer Survey, потенціал оздоровлення, який є у цій практиці, виявився більш до душі жінкам.

Майже у всіх країнах жінки переважають серед тих, хто практикує йогу: у Сполучених Штатах Америки, Великій Британії та Іспанії розрив найбільший. Найбільша різниця – у Південній Кореї. На батьківщині йоги, в Індії, проживає найбільша кількість практиків йоги – близько 30% всіх жінок країни та 22% чоловіків приділяють їй час. У порівнянні з показниками інших країн, це – доволі високий відсоток.

Бізнес-складова ринку йоги також доволі перспективна: у 2022 році об’єм ринку сягнув $105,9 млрд, а згідно прогнозів до 2025 року він зросте аж до $215 млрд.

Цікаві факти про йогу:

  • Згідно Google Trends, найпопулярнішою йога є у Канаді. Далі слідують Сінгапур, Австралія, Ірландія та США. Індія – лише на шостому місці;
  • Найбільша концентрація студій йоги (та пілатесу) – в штаті Каліфорнія. Там працюють 48 547 закладів;
  • Згідно дослідження з кількома можливими відповідями, 67% тих, хто практикує йогу, роблять це вдома, 43% – у тренажерному залі, 38% – у спеціалізованій студії, 32% – на свіжому повітрі. Ще 20% практикують на фестивалях та заходах;
  • Серед практиків йоги, попри стереотипи, лише 12% – вегетаріанці;
  • Йога (принаймні, в США) – практика забезпечених та освічених: майже половина йогів мають дохід понад $75 000 на рік, лише 12% мають менше за $19 999; 78% мають диплом вишу.

Майже 60% опитаних заявили, що після початку практики почали більше приділяти уваги тренуванням, а 40% – ще й почали харчуватись більш здоровою їжею.

У видання FIZO з’явився власний Telegram-канал. Підпишіться, щоб бути в курсі цікавих новин спорту та фітнесу, бізнесу в галузі fittech та здорового способу життя в цілому!

https://t.me/fizoinua