Згідно результатів дослідження від Allied Market Research, розмір ринку мобільних застосунків для різних типів фітнесу до 2030 року може скласти $120,37 мільярдів. У 2020 році його загальна ємність склала $13,78 мільярди. Отже, сукупне середньорічне зростання складатиме 24,3%.

Основним ринком для застосунків лишається північноамериканський, на який припадає третина усього обсягу. Однак матеріали дослідження вказують, що найактивнішим та таким, що зростає найшвидше, є «азіатсько-тихоокеанський».

Двигунами зростання, вважають експерти, будуть зростаюча зацікавленість у «здоровому образі життя», розвиток захворювань, пов’язаних з харчуванням, а також проникнення пристроїв для встановлення та використання застосунків. Смартфони стали лідерами серед гаджетів для фітнесу у 2020 році, однак дослідники прогнозують перше місця для натільних пристроїв.

Також у дослідженні констатується надзвичайний вплив пандемії – зокрема, віддаленої роботи – на інтерес користувачів до домашніх фітнес-рішень різного типу.