Згідно результатів дослідження Global Wellness Institute та прогнозів його експертів, після глобальної пандемії світовий ринок здорового образу життя зростатиме в середньому на 9,9% щорічно, щоб у 2025 році сягнути позначки у $7 трильйонів.

Прогнози базуються на динаміці попередніх років та аналізу трендів пост-пандемічного ринку. Так, у 2017 році ринок склав $4,3 трильйони, у 2019 році – $4,9 трильйони, однак призупинився у 2020 році на позначці $4,4 трильйони.

До пандемії ринок розвивався неквапливо. Однак COVID-19 створив підвищений попит на здоровий образ життя, розганяючи не лише базові сегменти ринку, але й маючи вплив на дотичні. Ринок нерухомості для здоров’я зріс на 22,1% у 2020 році, а ринок ментального здоров’я – на 7,2% через зростання обсягів інвестиційного капіталу. Телемедицина, превентивна та персоналізована медицина зросла того року на 4,5%, а сегмент контролю за ваги, здорового харчування та зменшення ваги – на 3,6%.

Більш впливовим за гроші трендом є ставлення покупців до ЗОЖу. Наступні п’ять років пройдуть під егідою здорового способу життя та готовності витрачати на це кошти.