На сайті Громадського бюджету Рівного з’явився проєкт екостежки довжиною майже 1 кілометр вздовж лівого берега Басівкутського водосховища. Про це повідомляє ресурс РівнеМедіа.

Автор ініціативи Юрій Ойцюсь зазначив, що стежка від вулиці Біляшівського до Басівкутського городища буде використовуватись мешканцями міста для піших чи велопрогулянок. Проєкт передбачає також встановлення дерев’яних лавок вздовж екостежки та її маркування.

Співавтором ініціативи є Дмитро Котляров. Вартість ідеї – 675 тис грн.

В описі проєкту вказано, що стежка з відсіву буде мати довжину 850 метрів та ширину 1,5 метра.

«Важливо зазначити, що дана екостежка буде закінчуватися біля пам’ятки археології національного значення Басівкутського городища та Парку історичної реконструкції «Городище «Оствиця», які є цікавими туристичними атракціями нашого міста та місцями, які варто відвідати», – зазначив Ю. Ойцюсь у описі проєкту.

За словами автора, аудиторія такого проєкту – це діти з батьками, молодь, люди середнього та старшого віку, жителі Басового Кута, гості міста.

Згідно планів автора ідеї, екостежка стане частиною більш масштабного проєкту «Зелена стежка Рівного», який передбачає створення рекреаційної зеленої зони навколо центрального водного об’єкту міста – Басівкутського водосховища та річки Устя для проведення спортивних занять, активного відпочинку, просто прогулянок та розвитку комунікацій між жителями міста Рівне.