Перший етап туру Valorant Champions завершився, і чемпіони Masters по всій земній кулі були короновані. Ці команди пройшли кваліфікаційну серію «Челленджери» та змагалися з найкращими у своїх регіонах, повідомляє Daily Еsports. Переможці “Мастерс” також заробили 100 очок за основну подію на кінець року, Чемпіони.

Міжнародні змагання заплановані на кінець травня, тож поки цей кваліфікаційний процес не завершиться, це найкращі команди з кожного регіону.

Японія, Корея та Південно-Східна Азія

Серед команд азіатського регіону, які брали участь у перших змаганнях «Мастерс», найбільш домінуючими були корейські «Нападники бачення». Команда ще не програвала в 2021 році завдяки своїй домінуючій грі та корейському формату ДКТ, що дозволяє поєднати груповий етап. Вони навіть почуваються як одна з найкращих команд у світі завдяки своїй послідовності та тактичним іграм. Vision Strikers виграли 3-2 проти NUTURN у фіналі Мастерса, закривши серію 13-2 на Ascent.

У Південно-Східній Азії команда Таїланду, X10 Esports, здобула корону «Мастерс» 3: 2 над командою SMG. X10 Esports пройшов до фіналу, не опускаючи карту в головній події єдиного вильоту. З іншого боку, команда SMG перейшла до трьох карт у кожній серії. SMG навіть пройшов кваліфікацію на цю подію через пробіг нижчого кронштейна в Challengers Three. Серія була близькою протягом усього шляху, але X10 Esports відійшов 13-9 на Хейвен на фінальній карті.

Божевільний єнот з Японії. Команда перемогла Шаленого Юпітера, найвищий загін, який ще не програв у 2021 році до цього моменту. Божевільний єнот вийшов з нижньої дужки після того, як божевільний Юпітер збив їх у фіналі верхньої дужки. Але Божевільний Єнот відбився і переконливо переміг топ-команду з рахунком 3: 0.

Латинська Америка, Бразилія та Північна Америка

Для Америки фінали Valorant у всіх трьох регіонах закінчились 3: 0. «Вартові» взяли корону в Північній Америці, коли команда пробивалась через змагання, лише скинувши одну карту всього турніру. У Бразилії команда «Вікінги» перемогла з титулом «Мастерс» над чемпіонами «Першого страйку» та «Гамелендерс». Обидві команди мали домінуючі пробіги до Великого фіналу, але команда «Вікінги» перемогла з рахунком 3: 0.

У Латинській Америці дві чилійські команди взяли участь у цьому гранд-фіналі «Мастерса».

Австралійці взяли титул «Мастерс» у фіналі 3: 0 над «Аргентиною Вігерс». Серія була більш однобічною, ніж Бразилія та Північна Америка, оскільки Wygers Argentina не змогла виграти 10 раундів на одній карті.

Європа та Океанія

У регіоні СНД компанія Gambit Esports отримала титул з відносною легкістю. Команда домінувала у своєму регіоні за межами First Strike, і вона взяла корону 3-0 за ForZe. У Туреччині Futbolist претендував на звання магістра. Загін скинув лише одну карту, і вони перемогли у змаганні над своїм суперником, BBL Esports.

У європейському Гранд-фіналі саме Acend взяв титул над Team Heretics. Acend був мало відомим складом до кваліфікації «Мастерс», і вони перемогли багатьох фаворитів турніру, щоб взяти Masters 3-2.

Що стосується Океанії, ORDER взяв титул майстра за Mindfreak. Два загони торгували картами туди-сюди, але легко закрили серію на Acend 13-8.

У Південно-Східній Азії команда Таїланду, X10 Esports, здобула корону «Мастерс» 3: 2 над командою SMG. X10 Esports, пройшовши до фіналу, не опускаючи карту в головній події єдиного вильоту. З іншого боку, команда SMG перейшла до трьох карт у кожній серії. SMG навіть пройшов кваліфікацію на цю подію через пробіг нижчого кронштейна в Challengers Three. Серія була близькою протягом усього шляху, але X10 Esports відійшов 13-9 на Хейвен на фінальній карті.