В Одесі городян переконливо просять здавати поліетилен на переробку, адже відомо, що в землі пакети розкладаються більше 100 років, а, потрапляючи у водойми, чинять згубний вплив на морських мешканців.

Наразі в місті діють пункти прийому поліетиленових пакетів та плівок, що тягнуться, в яких проводять їх збір з подальшим відправленням на підприємства з переробки для вторинного використання, правильної утилізації.

Фото: odessa.pubАдреси пунктів прийому пакетів:

– вул. Канатна, 55;

– пл. 10 квітня (ТЦ «Сади перемоги»);

– вул. Люстдорфська дорога, 5;

– вул. Ак. Глушко 14/4 (ринок «Київський»);

– вул. Рішельєвська, 27;

– вул. Грецька, 46;

– вул. Гастелло, 50.

Пункти прийому розміщені у відділеннях хімчистки KIMS, які розташовані в різних районах міста, щоб одеситам завжди було зручно зайти і здати свої пакети.

Надалі пункти прийому мають намір відкрити і в інших локаціях Одеси, а також інших містах.

«Немає підприємств, які були б повністю екологічно безпечними. Будь-яка діяльність впливає на навколишнє середовище. Тому ми завжди багато уваги приділяли екології та екологічності того, чим ми займаємося. Зараз ми весь час бачимо, як пакети літають по місту, плавають в морі. Незрозуміло, коли ця проблема буде вирішена. Тому ми вирішили з чогось почати – поставити контейнери для збору поліетилену, щоб передавати їх в спеціалізовані організації », – говорить генеральний директор KIMS Олександр Коган.

Здавати можна будь-які чисті поліетиленові пакети або плівку, яка тягнеться.