1 червня у Львові відбудеться щорічний благодійний велопробіг. Акція пройде під девізом «Кручу педалі, щоб вони жили». Ініціатором велопробігу є співак Арсен Мірзоян та Благодійний фонд «Запорука».

В цьому році велопробіг відбудеться вчетверте. Щороку близько тисячі львів’ян – компаніями, родинами, з немовлятами у спеціальних велосипедних кріслах і навіть з домашніми улюбленцями – збираються у центрі міста перед Оперним театром.

Люди спілкуються між собою, влаштовують фото- та автограф-сесії з А. Мірзояном та вирушають у велопробіг середмістям. На фініші велопробігу організатори влаштовують розіграш призів від партнерів заходу.

Щоб взяти участь у велопробізі, потрібно сплатити реєстраційний внесок.

Початок реєстрації на велопробіг 1 червня о 10:30 на площі біля Оперного театру. Стартує велопробіг о 12:00.

Співорганізатор акції – мережа прокату veliki.ua. розробили маршрут, який зможе подолати кожен. У день велопробігу компанія надає 50% знижку на оренду роверів для учасників.

Партнер акції компанія nextbike.ua – подвоїть суму прокату від учасників велопробігу і таку ж суму спрямує на допомогу дітям.

Мета велопробігу 2019 року – зібрати щонайменше 220 тис. грн на ремонт відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії. Саме така сума потрібна на оновлення двох блоків, які складаються з чотирьох палат та санвузлів.

У 2017 -2018 рр. велопробіг зібрав 241 тис. грн на ремонт першої частини відділення, який коштував близько мільйона гривень. У 2016 р. на велопробігу з Арсеном львів’яни зібрали кошти на п’ять інфузоматів для онкохворих дітей цього ж відділення.