25 травня 2019 року в Києві відбудеться всеукраїнський футбольний турнір «Кубок Нескорених», повідомляє Спортгід.

Це всеукраїнський турнір з футболу серед команд учасників бойових дій, які отримали поранення, контузії та каліцтва. Змагання проводяться у форматі міні-футболу, як захід спортивної реабілітації захисників України та відновлення їх психо-фізичного стану здоров’я після повернення до мирного життя.

Цей турнір є ініціативою уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденко та Міністерства оборони України. Федерація футболу України виступить у ролі організатора змагань.

Взяти участь у «Кубку Нескорених» зможуть ветерани бойових дій, службовці сектору безпеки і оборони України і чинні військовослужбовці. Крім того, зможуть брати участь члени добровольчих формувань, які мають посвідчення учасника бойових дій та отримали поранення, каліцтва, контузії або інші захворювання в результаті виконання службових обов’язків у зоні АТО, в ході миротворчих операцій за участю України.

Змагання проводитимуться серед учасників за двома категоріями. Перша – це люди з ампутацією однієї нижньої кінцівки на будь-якому рівні із збереженням функції другої кінцівки. Гравці цієї категорії пересуваються за допомогою милиць, без патології вестибулярного апарату і з збереженням зору.

У другій категорії будуть грати ті, у кого відсутнє ураження нижніх кінцівок або присутнє часткове ураження.