Статистика стверджує, що одна з п’яти осіб має ментальні захворювання. Новий стартап Pace, заснований керівниками Pinterest та Affirm, орієнтується на ті, чотири особи, які не потребують професійного втручання.

«Ніхто не знаходиться у стані ідеального ментального здоров’я постійно», – каже Джек Чу, співзасновник Pace. – «Це неможлива ідея, адже всі, можна сказати, знаходяться у воді між берегом клінічного ментального нездоров’я та ідеального ментального щастя».

Ті, в кого діагностовано ментальні розлади, отримують професійну медичну допомогу чи терапію. Ті ж, хто знаходиться у «сірій зоні», потребують ресурсів та допомоги. Ідея стартапа народилась із власного досвіду Чу, який відчув на собі шкідливі наслідки вигоряння під час роботи у Pinterest та Affirm, та схожого досвіду співзасновниці Кет Лі, яка працювала у Pinterest та Maveron. Колишні колеги одного разу вирішили знайти шлях допомагати людям, які не відчувають себе ментально здоровими, однак не потребують медичного втручання, розповідає TechCrunch.

Так з’явився стартап Pace, мета якого – об’єднувати таких людей у невеликі групи та навчати їх дбати про свій емоційний та ментальний стан. На етапі посівного інвестування Pace зібрав $1,9 мільйонів інвестицій від відомих підприємців – Макса Левчина, Джеффа Вайнера та інших.

Pace формує групи за інтересами користувачів чи іншими вказаними характеристиками, наприклад, батьківська група або група для засновників бізнесів. Щоб платформа підібрала для користувача групу, доведеться пройти 15-30-хвилинну співбесіду на тему очікувань від участі. Після утворення група збирається раз на тиждень на 90-хвилтинну сесію під керівництвом сертифікованого фасилітатора з групової терапії.