28-й «Пробіг під каштанами» перенесено на 30 травня 2021 року. Про це повідомляється на сайті заходу. Подія відбудеться з 7:30 до 14:00 у Києві на Майдані Незалежності.

Але цього року «Пробіг під каштанами» пройде у двох форматах: offline та online.

Offline на старт можна долучитися на Майдані Незалежності, при цьому дотримуватися правил гігієни – обов’язково. Тобто, потрібно мати правильно одягнену маску та дотримуватися відстані між учасниками. Вітається наявність дезінфекторів та/або рукавиць у відвідувачів, окулярів, власних багаторазових пляшок з водою. 

Online зможуть долучитися всі бажаючі, незалежно від часу та місця участі. Для цього необхідно завантажити безкоштовний мобільний додаток Strava, зареєструватися в ньому та долучитися до групи «Пробіг під каштанами». В день заходу, 30 травня, до 11:00 вийти на прогулянку або пробіжку, відкрити додаток, натиснути старт, через 5 км – фініш. Також можна зробити фото з пробіжки, завантажити його в додаток і зберегти результати старту. Всі учасники будуть відображені в рейтинговій таблиці із зазначенням локації, маршруту та даних по пробіжці. 

Також, в додатку можуть реєструватися корпоративні команди (для проведення внутрішнього тімбілдингу), а їх учасники – долучатися до групи «Пробіг під каштанами».

Організатори пропонують учасникам offline старту також завантажувати додаток та фіксувати свою участь.

«У цьому році місто забезпечить підтримку благодійного проєкту з метою скорочення витрат фонду на організацію заходу, адже внески учасників за традицією направляються реципієнту – Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Для організації легкоатлетичного заходу «Пробіг під каштанами» містом буде розроблено план-схему тимчасового перекриття вулиць. Безпосередньо у День Києва будуть встановлені краш-бар’єри, надано дві машини швидкої допомоги, авто пожежної безпеки та забезпечено правопорядок силами поліції», – повідомила директорка Департаменту молоді та спорту КГГА Юлія Хан.

Учасники Пробігу підтримують Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України з 2002 року. За цей час зібрано понад $640 тис., на які було закуплено необхідне обладнання та витратні матеріали для реципієнта.