Сприятливий вплив регулярних фізичних навантажень на здоров’я незаперечне в області сучасної медицини. Фізичні вправи часто є першим кроком до зміни способу життя, до профілактики та лікування хронічних захворювань.

Згідно зі звітом Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США, фізична активність, регулярні фізичні вправи скорочують причини смертності чоловіків і жінок на 30%.

Ці переваги для здоров’я постійно спостерігаються у всіх вікових групах і расових / етнічних категоріях.

Центри контролю і профілактики захворювань в даний час рекомендують 30-хвилинні вправи середньої і високої інтенсивності не менше 5 днів на тиждень для усіх здорових людей.

Крім значного зниження причин смертності, регулярні вправи і фізична активність знижують поширеність хронічних захворювань.

Існують переконливі докази того, що 2-2,5 години вправ середньої та високої інтенсивності в тиждень достатньо для зниження ризику виникнення хронічних захворювань.

Також численні епідеміологічні дослідження показали, що вправи поліпшують самооцінку і відчуття благополуччя. Люди, які регулярно займаються спортом, демонструють більш повільні темпи порушення вікової пам’яті і когнітивних здібностей порівняно з тими, хто веде малорухливий спосіб життя.

Такі спостереження послужили основою для використання вправ для поліпшення пам’яті і пізнання при когнітивних розладах, таких як деменція Альцгеймера.

Дорослі, які регулярно займаються фізичною активністю, також відчувають менше депресивних і тривожних симптомів.

Тривожні розлади – найпоширеніший психіатричний стан, поширеність якого в США протягом життя людини становить майже 29%. Ці розлади хронічні, виснажливі і впливають на багато аспектів життя.

Економічний тягар тривожних розладів у США в 1990-х роках оцінювалася в $42,3 млрд.

Джерело