Розпочата реєстрація на участь у конкурсі AllStartup Weekend, завдяки якому бажаючі можуть створити власний бізнес. Учасники, які за результатом відбору потраплять у шестимісячну програму, будуть об’єднані в команди, отримають менторську підтримку – розроблять бізнес-модель та підготуються до отримання інвестицій на ранніх стадіях. Переможці програми зможуть отримати інвестиції від 100 тисяч євро.

Організатори програми та ментори вже мають досвід роботи з українцями: вже понад 40 стартапів створені нашими співвітчизниками-випускниками програми. Шість з них отримали інвестиції на загальну суму біля мільйона євро.

Конкурс AllStartup Weekend проводиться у форматі хакатону – заходу, під час якого фахівці з різних областей об’єднуються у команди та вирішують певні завдання протягом обмеженого терміну. Його організовує іспанський інкубатор талантів Demium, який спеціалізується на інвестуванні в починаючих підприємців (інвестиції на стадії до організації команди (pre-team) або до виникнення ідеї (pre-idea). З 2020 року ним було створено інвестиційний фонд на €50 млн з метою полегшити для стартапів доступ до фінансів та прискорити їхнє зростання.

Участь у конкурсі дає можливість індивідуальним підприємцям і технічним спеціалістам стати співзасновниками стартапу, в якому вони зможуть реалізувати свій потенціал. Люди, які мають власну ідею для бізнесу, отримають шанс створити команду, щоб побудувати свій бізнес.  

«Ми вважаємо, що Україна – надзвичайно перспективний ринок, оскільки тут є дуже велика кількість талановитих підприємців і спеціалістів. Вони мають на своєму шляху значну кількість перешкод, які заважають досягти успіху. І наше завдання допомогти їм подолати труднощі», – говорить СЕО Demium Монте Девіс.

Протягом 2021 року за допомогою конкурсу українці створили низку стартапів. Із них 6 вже отримали інвестиції. Серед них платформа DrugCard для автоматичного моніторингу медичної літератури, яка допомагає фармацевтичним компаніям знизити витрати, оптимізувати процеси та забезпечити відповідність нормам фармаконагляду, залучила для свого розвитку 255 тисяч євро від партнерського фонду Demium та фармацевтичної компанії «Фармак». Фінтех-стартап elKYC, який дозволяє будь-якому бізнесу  верифікувати та провести онлайн-онбординг клієнтів за допомогою сканування документів і проведення захищених відеодзвінків, отримав 100 тисяч євро інвестицій від Demium та 25 тисяч доларів гранту від Ukrainian Startup Fund. Ще один стартап закрив pre-seed раунд у 100 тисяч євро. Це інноваційне рішення комп’ютерного бачення для сектору роздрібної торгівлі Recoshelf

Зареєструватись для участі у конкурсі можна через лінк.

Крайній термін подання заявок – 28 січня 2021 року.

Процес відбору складатиметься з серії інтерв’ю з командою Demium в онлайн та  офлайн режимі. До участі в конкурсі запрошуються як індивідуальні кандидати, так і команди. З індивідуальними кандидатами, які хочуть створити новий проєкт або долучитися до існуючої команди, буде обговорений їхній бекграунд, попередній досвід, готовність створити власну компанію. Кожна команда буде оцінюватися на основі її  складу, ідеї, прогресу та спроможності створити продукт, який відповідатиме попиту на ринку. 

Найкращі кандидати візьмуть участь у триденному AllStartup Weekend. Під час воркшопів його учасники здобудуть навички з формування бізнес-плану та його реалізації. Індивідуальним учасниками допоможуть сформувати команди. За підтримки менторів кожна команда презентує свій проєкт представникам Demium. Переможці AllStartup Weekend візьмуть участі у 6-місячній інкубаційній програмі, яка проводитиметься в онлайн та офлайн режимі.