Усього 10 хвилин активних стрибків на батуті можуть зрівнятися з півгодинною пробіжкою за енергозатратами. А стрибаючи близько години можна спалити близько 900 Ккал. Про це нагадують на Facebook сторінці спільноти Junior.

Вчені довели, що при стрибках на батуті тренуються групи м’язів, ніколи не задіяні в повсякденному житті.

Тренування на батуті удосконалює здатність орієнтуватися в просторі, вестибулярний апарат, серцевий ритм, розвиває координацію, витривалість та гнучкість. При стрибках до клітин поступає набагато більше кисню, обмінні процеси покращуються і весь організм функціонує ефективніше.

Стрибки на батуті – ідеальний спосіб побороти депресію. Вони збільшують вироблення гормонів радості, ендорфінів, а також адреналіну.

Ще одним очевидним плюсом цієї фізичної активності є мала стомлюваність і бажання продовжити заняття. Саме тому, мало хто дійсно обмежується тими 10 хвилинами, про які згадували вище.

До речі, в 2000 році стрибки на батуті стали однією з олімпійських дисциплін.

А от першою людиною, яка запустила батути в комерційне виробництво, був Джордж Ніссен, американський інженер і  чемпіон з акробатичних стрибків. Свій перший батут він виготовив в власному гаражі – не заради вигоди чи розваги, а як страхування акробатів під час виступів на трапеції.