Виробник пуховиків і спортивного одягу Moncler купив бренд одягу Stone Island за 1,15 млрд евро.

Завдяки цій угоді керівник Moncler Ремо Руффіні та керівник Stone Island Карло Ріветті сподіваються підвищити рівень конкурентоспроможності обох марок, зберігши їх автентичність і автономію, пише Business of Fashion.

Бренди обміняються досвідом і технологіями, щоб наростити свою присутність на ринках Америки і Азії, а також «розробити нове, спільне бачення люксу». Крім цього, Moncler збирається впровадити в Stone Island принципи сталого розвитку.

«Ми об’єдналися в непрості часи як для Італії, так і для всього світу, коли все здається хитким і непередбачуваним. Але я вірю, що в такі моменти нам потрібна нова енергія і натхнення, щоб будувати майбутнє. Це союз двох італійських брендів з однаковими цінностями, сильним менеджментом, пристрастю до інновацій, любов’ю до клієнтів і спрагою до майбутнього», – прокоментував угоду Р. Руффіні.

«Це партнерство – чудова можливість для подальшої співпраці обох компаній, яка, до того ж, допоможе Stone Island збільшити популярність завдяки досвіду Moncler у світі цифрового і реального рітейлу», – додав К. Ріветті.

Mocler – італійський бренд, заснований в 1952 році у Франції Рене Рамійоном – власником компанії, що виготовляє гірськолижний інвентар. Спочатку бренд займався виробництвом рукавичок, комбінезонів і спальних мішків, що витримують низькі температури. Перший пуховик компанія виготовила у 1952 році. У 2003 році бренд купив італійський бізнесмен Ремо Руффіні.

Stone Island – італійський бренд, заснований дизайнером Массімо Ості в 1982 році. Спочатку він існував як друга лінія одягу C.P. Company. Його метою було створення моделей одягу з використанням високотехнологічних матеріалів, наприклад, моноволокон нейлону, легких нейлонових тканин, нетканих матеріалів, металевих ниток і матеріалів, що змінюють колір в залежності від температури навколишнього середовища та інших факторів. Тепер компанія випускає три власні лінії одягу: Stone Island, Stone Island Shadow Project і Stone Island Junior.

Джерело