З листопада 2020 року компанія Sony реалізувала понад 10 мільйонів консолей останнього покоління, що зробило Sony Playstation 5 консоллю, що продається найшвидше за історію компанії. Ці показники досягнуто наперекір пандемії та порушеннями ланцюгів постачання через дефіцит процесорів, нагадує видання Front Office Sports.

Гарні показники також показує головний конкурент компанії – серія Xbox від Microsoft. Обсяги продажів не розкриваються, однак повідомляється, що вони зросли на 172% протягом останнього кварталу та принесли компанії $3,7 мільярди.

Компанія Sony, у свою чергу, не розголошує суму прибутків, однак розвивається дуже активно (звіт очікується 4 серпня). Її теперішня стратегія передбачає активне інвестування у студії, які створюють ігри для її консолей. Так, у 2020 році вона придбала компанію-розробницю гри Spider-Man Insomniac Games за $229 мільйонів, у червні поточного року стала власницею фінської студії Housemarque (яка створила хітову гру Returnal), а у липні 2021 року – голландської студії Nixxes Software.