Міжнародний олімпійський комітет вирішив включити в програму літніх Олімпійських ігор, які пройдуть у 2024 році в Парижі, брейк-данс, спортивне скелелазіння, серфінг і скейтбординг. Про це повідомила прес-служба МОК.

«Виконавчий комітет МОК сьогодні затвердив програму заходів і квоти спортсменів на Олімпійські ігри 2024 Парижі. Вони спрямовані на гендерну рівність і молодь. Скейтбординг, спортивне скелелазіння і брейк-данс були затверджені в якості додаткових видів спорту, запропонованих оргкомітетом Олімпійських ігор в Парижі 2024. Ця нова гнучкість є частиною реформ Олімпійського порядку денного 2020 року. Сьогоднішнє рішення допоможе зробити Олімпійські ігри 2024 більш придатними для пост-коронавірусного світу», – повідомили на сайті комітету.

Відзначимо, що деякі з «нових» олімпійських видів спорту раніше представляли в олімпійських програмах різних років. Наприклад, брейк-данс вперше включили в програму юнацьких Олімпійських ігор 2018 року в Буенос-Айресі, а серфінг, скелелазіння і скейтбординг будуть представлені вже в олімпійській програмі на Олімпіаді в Токіо.

Як відомо, літні Олімпійські ігри в Парижі пройдуть з 26 липня по 11 серпня 2024 року.