Одним із головних технотрендів 2021 року стане спортзал вдома. Такі висновки можна зробити після завершення 14 січня одієї із самих відомих виставок споживчої електроніки – CES 2021 (Consumer Electronics Show).

Зокрема, компанія Samsung представила на виставці Smart Trainer віртуального тренера, який з’явиться в новій лінійці телевізорів компанії.

Як відзначається на сайті Samsung, нова функція Smart Trainer відстежує та аналізує поставу в режимі реального часу, так само як і персональний тренер.

Під час тренування та після нього Smart Trainer надає людині зворотний зв’язок з формою, допомагає підрахувати кількість повторень та оцінити спалені калорії. За допомогою відео та інтерактивних тренувань за допомогою голосового управління з підтримкою Bixby, Samsung Health Smart Trainer покращує та персоналізує домашнє тренування.

На CES 2021 показав свою платформу для віртуальних занять спортом і стартап Ultrahuman.

Платформа для здоров’я та фітнесу Ultrahuman пропонує тисячі годин динамічного контенту в категоріях «Тренування для тіла», «Медитація», «Історії перед сном» та «Музика мозку». Увесь контент розроблений, у тому числі, відомими експертами, щоб дати можливість користувачам розкрити свої думки та тіло.

Зокрема, програми для тіла Body Workout включають заняття HIIT, уроки з йоги, біг та інші, розроблені для людей з абсолютно різними рівнями фізичної підготовки.

Також, як писав FIZO, в кінці 2020 року Apple запустила підписку на тренування Fitness +, а кілька спорттехстартапів, які пропонують індивідуальні програми або пов’язують користувачів з тренерами, залучили інвестиції.