Фітнес – найпопулярніша фізична активність в світі, приділяти якій більше часу (ніж зараз) бажають 50% населення планети. Такі цифри містяться у спільному дослідженні Global Views on Exercise and Team Sports від дослідницької компанії Ipsos та Всесвітнього Економічного Форуму. Воно мало на меті дізнатись ставлення до фізичної активності та спорту серед представників 29 країн.

Серед висновків дослідження – рейтинг п’яти видів фізичних навантажень, якими займаються люди по світу: фітнес (20%), біг (19%), їзда на велосипедів (13%), різновиди футболу (10%) та плавання (9%).

Також стало відомо, що шість з десяти опитуваних по всьому світу воліли б приділяти більше часу та сил тренуванням (58%), однак найбільшою перешкодою є брак часу (37%). До речі, фактори, що заважають приділяти час фізичній активності, різняться в залежності від країни.

Так, мешканці Туреччини та Аргентини скаржаться на брак грошей (33% та 30% відповідно), а опитувані з Саудівської Аравії та Південної Африки скаржаться на високі температури (38%). З іншого боку, 40% японців відмітили, що не мають жодних перешкод, а просто на хочуть займатись спортом.

Найбільш фізично активними є голландці, які приділяють фізичним навантаженням – тренуванням або груповим видам спорту – близько 12,8 годин на тиждень. Це – вдвічі більше за середній показник по світу, який складає 6,1 годин на тиждень. Найменш активні бразильці, які приділяють спорту три години на тиждень.

Гендерний розподіл показав, що чоловіки в середньому тренуються 6,9 годин на тиждень, в той час як жінки – 5,4 годин.