17 вересня в столичному просторі PMHUB зустрілись спортсмени, відповідальні за цифровізацію держслужбовці, українські стартапи, спортивні блогери, експерти та інвестори, яким цікаво інвестувати в sporttech-проекти.

Метою цього заходу, як і Sport tech hub UA в цілому, є створення спільноти, яка сприятиме співпраці спортивного та технологічного бізнесів, державних та міжнародних організацій, інвесторів та фондів – шляхом організації networking заходів, збору та аналізу потреб спортивного бізнесу, організації хакатонів та підтримки пілотування sporttech-продуктів і сервісів, допомога зі створення стратегій розвитку компаній, залучення фінансування для виходу на нові ринки.

Олена Малицька, директорка бізнес-акселератора ISE, анонсувала спільний проект Міністерства молоді та спорту та Sport tech hub UA – «Спортивний трек», в рамках якого проходить набір стартапів, які вже за три місяці стануть його першим випуском.

Також була презентована стратегія розвитку кіберспорту України, який в нашій країні має великий потенціал для зростання. Іван Данішевський, президент Асоціації кіберспорту України дуже глибоко працює з темою та долучає прихильників до розвитку напрямку.

Спонсорами та партнерами події виступили PM tech, які дуже активно розвивають sporttech-стартапи, та холдинг Techiia, який розвиває кіберспортивний бізнес і є драйвером інновацій та інвестицій в eSports.

Віталій Лавров, заступник Міністра молоді та спорту:

«Цей рік був особливим для спортивної індустрії – роком діджиталізації і нових можливостей. Україна однією з перших в Європі визнала кіберспорт офіційним видом спорту та на урядовому рівні дала поштовх для розвитку великої, сучасної індустрії в Україні. У минулому році уряд ухвалив Стратегію розвитку фізичної культури і спорту до 2028 року. Одним з п’яти напрямків державної політики є цифрова трансформація фізичної культури та спорту, серед завдань якого – підтримка українських спортивних стартапів. Тому це – шлях, з якого ми вже не зійдемо, і я радий, що ми офіційно повідомили про наміри щодо його розвитку».

Олена Пшенична, засновниця Sport tech hub UA:

«В Україні так багато ідей і рішень, що хочеться допомагати їм зростати. В нашому оточенні багато стартапів зі sporttech та medtech, з прекрасними перспективами на світовому рівні. Ці стартапи можуть стати юнікорнами. І ми взяли за ціль допомогти українському сектору Sporttech зрости і заявити про себе на міжнародній арені!»