Відомий шахіст, який закінчив свою офіційну кар’єру у 2005, Гаррі Каспаров повідомив про запуск платформи Kasparovchess, яка, за його словами, створювалась кілька останніх років.

На цій платформі легендарні шахісти зможуть у довільному форматі ділитись підказками, порадами та ідеями з гравцями різних рівнів майстерності. В сервісі будуть документальні фільми, подкасти, статті та інтерв’ю експертів та знаних у шаховій спільноті гравців. Зараз, каже чемпіон, записано вже більш ніж 1000 інтерв’ю. Крім того, у Kasparovchess буде власний сервер Discord. Наразі невідомо, скільки було інвестовано в проект, який фінансується приватними інвесторами та медіа-холдингом Vivendi.

«Це не про навчання шахам, чи гру в шахи, чи обговорення шахів, – каже Гаррі Каспаров. – Користувачі платформи – це люди, які цікавляться культурою шахів, їхнім розвитком та владою, яка видається поза часом».

Фінансова модель підписна: $13,99 за місяць або $119,99 за рік. Більшість занять від експертів та ретроспективний розбір доступні виключно платним користувачам. В платний пакет входить також база з 50 000 створений вручну задач, які дозволяють користувачам відпрацювати необхідні навички.

Каспаров розповів, що від конкурентів його продукт відрізняється фокусом та створенні спільноти. Довгострокова мета Kasparovchess – з’єднати розкидані по світу шахові спільноти.