Сьогодні гірськолижний спорт на Львівщині опановують 510 учнів. З ними працює 25 тренерів-викладачів.

Як повідомляється на сайті ОДА, навчають гірськолижного спорту в Славській комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі, Сколівській та  Бориславській ДЮСШ, Спеціалізованій дитячо-юнацької школі гірськолижного спорту ФСТ  «Динамо», спортивному клубі «Евеленч» та клубі «Бориславська Сніжинка» при комплексі «Буковиця».

Львівська область має добрі ландшафтні умови для розвитку всіх дисциплін з гірськолижного спорту. Зокрема, там встановлені витяги на 18 базах:  найбільше на Сколівщині, по одному на Турківщині, Старосамбірщині, Дрогобиччині,  Жовківщині та у Львові. Коли нема снігу – гірськолижники стають на роликові ковзани.

«Гірськолижний спорт в Україні наразі розвивається лише в кількох областях. Окрім нашої, це Івано-Франківська, Закарпатська, Київська та Полтавська. Можливо, є ще якісь окремі осередки, але на національних змаганнях виступають спортсмени тільки цих областей. Гірські лижі, як на мене, це один з найкращих зимових видів спорту, і його популярність це підтверджує», – розповів голова Львівської обласної  федерації лижного спорту Юрій Стрижик.