Заснований в Естонії у 2019 році стартап MyGames залучив €100 тисяч посівних інвестицій, які будуть використані на розробку рішень для гравців в теніс та падель, повідомляє EU-Startups.

MyGames – це доволі молодий, проте швидкозростаючий проект, який створює продукти для автоматизації та бронювання для кортів. Так, наприкінці 2019 року стартап запустив свій перший застосунок, який дозволяє тенісистам в один клік знайти напарника для тренувань. Рішення допомагає людям, яким форс-мажор заважає провести заплановане тренування та які швидко шукають заміну.

На початку 2020 року MyGames приєднався до Tehnopol Startup Incubator та залучив перші €100 тисяч. Трохи пізніше почалась пандемія коронавірусу, всі корти Європи були закриті, а команда почала півот: розробку «тенісного корту в коробці» – фізичного рішення, яке створює цілком автоматизований тенісний корт. Перший фактичний корт від MyGames було відкрито влітку 2020 року у Пярну, літній столиці Естонії.

На цьому демо-корті гравці можуть просто забронювати, оплатити бронь та пограти в теніс, ні з ким не контактуючи. Автоматизація дозволяє позбавитись контактів з людьми та зменшує вартість експлуатації кортів. Система бронювання контролює всі складові візиту: від бронювання та оплати, до доступу, освітлення та, навіть, водопостачання. Після цього у команди стартапа було ще декілька замовлень на відкритих кортах, наступним кроком стало обладнання системою першого корту, що працює цілий рік: вся будівля управляється системою.

На початку 2021 року стартап залучив ще €100 тисяч інвестицій від Естонської Мережі бізнес-янголів, і тепер планує експансію на загальноєвропейський ринок. Також MyGames покладає великі надії на майбутній продукт – інтерактивну мапу тенісних кортів по усій Європі (наразі у переліку 10 000 локацій).