Компанія Kitman Labs, що займається обробкою та аналізом даних, що їх збирають спортивні організації про спортсменів, повідомила про залучення $52 мільйонів інвестицій від Guggenheim Investments. Загальна сума інвестицій у компанію склала $82 мільйони.

Елітні спортивні ліги та команди збирають неймовірну кількість даних про спортсменів за допомоги натільних гаджетів, систем стеження та застарілих рішень, якими користуються окремі підрозділи. У 2021 році, згідно прогнозів, про одного лише атлета буде в середньому зібрано 2,5 мільйони записів. До 2025 року ця цифра зросте до 230 мільйонів.

Велика кількість організацій по всьому світу думають, як дати раду зібраним даним. Саме для таких компаній Kitman Labs створила операційну систему, що допомагає на основі розрізнених даних зробити висновки та отримати інсайти, які послужаться атлетам та командам. Вони мають допомогти у розробці стратегії розвитку талантів, покращенні результатів, здоров’я і безпеки, та ще багато в чому.

Залучені кошти будуть направлені, по-перше, на розвиток платформи, на якій компанія може консолідувати всю розрізнену інформацію з різних баз та від різних відділів. По-друге, Kitman Labs планує збільшити штат експертів, які знаються на специфічних вимогах різних стейкхолдерів, щоб підлаштовувати платформу під потреби окремих організацій, команд та видів спорту. По-третє, організація планує вкласти кошти в інформування професіоналів галузей спорту, медицини та технології про користь, яку можна отримати від даних.