Вчені з Центру досліджень спорту з Sheffield Hallam University, на замовлення урядової організації Sport England, підрахували соціальний вплив та економічну вагу спорту і фізичної активності у Великобританії.

У доповіді «Social and Economic Value of Community Sport and Physical Activity in England» йдеться про те, що інвестиції у здоровий спосіб життя приносять прибуток у галузях охорони здоров’я та соціального захисту, покращують добробут, допомагають створити дружні спільноти та розвивають навички для економіки.

Вкладення у громадський спорт та фізичну активність відіграють важливу роль у розвитку економіки та надають можливість позбавитись нерівності у спільнотах, що у грошовому еквіваленті дає £4 на кожен інвестований фунт.

Дослідження також показало, що громадський спорт та фізична активність дозволяють країні отримати £85,5 щорічно завдяки соціальним та економічним вигодам.

«Дійсно існує більш значний внесок, який спорт та активність роблять у стан суспільства, він перевищує пряму економічну вигоду, – прокоментувала результати дослідник та викладач спортивного менеджменту у Sheffeld Hallam, доктор Лариса Девіс. – Дослідження також показало міжгалузевий вплив вкладень. Він робить інвестиції в публічний сектор по-справжньому ефективними».

Соціальна цінність – включаючи фізичне та ментальне здоров’я, добробут, індивідуальним та спільний розвиток – складає близько £72 мільярдів; також генерується £13 мільярдів економічної цінності. Економічна цінність полягає у більш ніж 285 000 робочих місць у секторі громадського спорту та фізичної активності.

Згідно матеріалів дослідження, прибуток генерують покращення якості життя громадян, залучених до занять спортом, попередження фізичних та ментальних розладів через спорт та соціалізацію. Також кошти генерують дотичні фактори: зменшення злочинів, економія на візитах (та проїзді) до лікарів та інші.