Компанія Epic Games, яка створила Fortnite, залучила $1 мільярд інвестицій та отримала оцінку в $28,7 мільярдів. І це, нагадує The Wall Street Journal, незважаючи на те, що за кілька тижнів на неї чекає суд із корпорацією Apple. Минулого серпня компанія оцінювалась в $17,3 мільярди. Серед її інвесторів, що взяли участь і у новому раунді, – Sony Group Corp, Walt Disney та китайський Tencent Holdings.

Контрольний пакет акцій лишається в генерального директора Epic Games, Тіма Суіні.

«Ми вдячні нашим новим та існуючим інвесторам за підтримку нашого бачення Epic та Metaverse», – написав у зверненні до інвесторів Суіні, маючи на увазі концепцію загального віртуального простору.

Компанію Epic Games було засновано у 1991 році. Серед її найбільших здобутків – неймовірно популярна гра Fortnite, в якої більше 400 мільйонів зареєстрованих користувачів, Unreal Engine, набір програмних інструментів для розробки відеоігор та виробництва спецефектів для телешоу, фільмів та інших типів цифрового контенту. Також компанія володіє застосунком для відеочатів Houseparty та низкою ігрових студій, які створили такі хітові ігри як Rocket League та Fall Guys: Ultimate Knockout.