Україна планує відновити міжнародне авіасполучення з 15 червня 2020 року, запустивши рейси, перш за все, за основними доступними туристичними напрямками. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі телепрограми «Сніданок з 1 + 1».

«З 15 червня відкриється міжнародне та внутрішнє авіасполучення. Може бути так, що внутрішнє авіасполучення відкриється трохи раніше. Зараз, власне, над цим працюємо», – сказав він.

За словами міністра, на зарубіжних напрямках польоти можуть бути відновлені, перш за все, в туристичні країни.

«Найбільш популярні – це те, що всі чекають: Туреччина, Греція, Кіпр. В Європі – Монте-Негро, Хорватія. Більш точні дані протягом тижня озвучимо. Ще Грузія », – зазначив В. Криклій.

За словами міністра, поки не планує відновлювати авіасполучення з Італією та Іспанією, виходячи з епідеміологічної ситуації в цих країнах.

В. Криклій також повідомив, що в даний час розглядається можливість дозволити туристам проходити нові експрес-тести на коронавірус в аеропорту відразу після прильоту.

«Ми говоримо про те, що буде альтернатива. Або самоізоляція протягом 14 днів, установка додатки, з контролем через нього. Або замовляєш новий експрес-тест, дві-три години чекаєш і, виходячи з результату, вже можна буде виходити в місто. Там вже високі показники – раніше були тести з високою помилкою, нові тести дають на 99% точні результати », – зазначив міністр.