У Києві планують облаштувати територію навколо озера Йорданське в Оболонському районі. “Київзеленбуд” та проєктанти 2 червня обговорили проєкт благоустрою локації, пише БЖ.

Передбачається, що на території побудують оглядовий майданчик на воді, променад з двома вхідними групами, велодоріжки. Також створять дитячі майданчики та локації для тихого відпочинку. Для маломобільного населення облаштують пандуси. Територію планують озеленити та встановити систему автоматичного поливу.

З 2015 року команда активістів “Громадського руху “Почайна” почала обговорення проєкту ревіталізації озера з місцевими мешканцями та чиновниками. У 2019 році з бюджету міста виділили кошти на розчищення Йорданського та пов’язаного з ним невеликим колектором озера Кирилівське. Обидва є частиною річки Почайна, яка частково взята в колектор.

Також нагадаємо, що в Києві триває будівництво парку “Почайна”. Він буде з’єднувати вулицю Йорданську і проспект Степана Бандери з парком “Наталка”. Облаштування першої черги планують завершити цього року.