На вулиці Пушкінській встановили перші в Києві велосипедні світлофори. Про це повідомляється на сторінці «Київ – Велосипедне Місто» у Facebook.

«Для регулювання велосипедного руху через перехрестя, в ході капітального ремонту Комунальна корпорація “Київавтодор” Департамент транспортної інфраструктури КМДА на перетині вулиці Пушкінської з бульваром Тараса Шевченко встановили перші два велосипедних світлофори. Згодом такі сам світлофори, згідно проєкту, будуть розміщені на перехресті з вулицею Богдана Хмельницького та вулицею Прорізна», – написано на сторінці.

Відповідно до ДСТУ 4092:2002 «Світлофори дорожні», для регулювання велосипедного руху має використовуватись звичайний світлофор-дублер з білою табличкою, на якій зображено символ велосипеду.

Щоб унеможливити помилкове трактування такого світлофору водіями моторизованих транспортних засобів, і підкреслити направленість його дії лише на велосипедисті Національна поліція України запропонувала використовувати зображення велосипеда на самих лінзах світлофору, за аналогією з пішохідними світлофорами.