Двократні чемпіони Світу із дог пуллеру черкащанин Сергій Бебко та його фокстер`єрка Бада готуються до змагань. Це вид спорту, де собака має виконати вправи зі спортивним снарядом. На карантині вони кожен день проводять на стадіоні. Аби не нудьгувати під час тренувань, чоловік разом із своєю напарницею долучається до різних челенджів, пише Суспільне Новини.

Фокстер`єрка Бада готується до змагань

Рюкзачок – головний атрибут тренувань. Коли Бада його бачить, розуміє, зараз доведеться викластися на повну, розповів журналістам Сергій Бебко. Дог пуллером вони займаються три роки. У 2017-ому –виграли своє перше змагання.

Фокстер`єрка Бада готується до змагань

Спочатку спортсмени виконують кілька вправ для розігріву. Один одного розуміють без слів, зазначив Сергій:

“Собачка повинна здійснити найбільше апортировки пуллерів – забігів туди-сюди в одну й іншу сторону – за півтори години туди-сюди. За 90 секунд вона повинна зробити найбільше стрибків з відривом чотирьох лап” – розповів Сергій.

Бада – не лише напарниця, а й член родини, тому для господаря важливо, що задоволення від занять отримали обоє.

“На тренуваннях ти повинен отримувати задоволення. Якщо ти вийшов просто так відмітитися, побігали і пішли додому, то так нічого не вийде. У нас немає визначених графіків, я по її стану бачу, коли хоче, коли не хоче працювати, ми все складаємо і йдемо у пішу прогулянку” – розповів Сергій.

Фокстер`єрка Бада готується до змагань

Баді майже чотири роки, у неї кількадесят нагород. У 2018-ому черкащани стали мультичемпіонами світу з дог пуллеру. Мають свій танок переможців. Аби не нудьгувати під час карантину, спортсмени беруть участь у різних челенджах. Відкручують кришечку з пляшки, ловлять на вудку або танцюють. Естафети передають усім охочим.

“Ботелкапс челендж, ми “відкрутили” одні поки що, ніхто не повторює. Але і власник, і собака повинні мати певні навички, аби виконати ці трюки. Якщо не готовий до цього, то такого не потрібно робити. У собаки повинні прокачані усі групи м’язів. Ти повинен її відчувати через пуллер, усі рухи мають бути плавними, без ривків”.

Нині команда готується до Чемпіонату світу з дог пуллеру- 2020. Змагання мають відбутися восени у Польші.