У Програмі економічного та соціального розвитку на 2021-2023 роки депутати Київської міської ради не передбачили фінансування велоінфраструктури. Київрада не змогла підтримати документ через велику кількості зауважень (2,5 тисячі поправок майже на 14 млрд грн). Про це пише портал «Наш Киев».

Спочатку депутати пропонували не розглядати поправки взагалі, але потім вирішили проголосувати критично важливі питання: серед них було і фінансування велоінфраструктури.

Йдеться про будівництво веломаршруту Солом’янка-Центр в 2021 році. Крім того, планувалося завершення веломаршруту Троєщина-Центр і проектування веломаршруту Оболонь-Поділ-Центр.

На ці проекти пропонували виділити 21 млн грн, але профільний департамент не підтримав жодну з цих правок, а голосів депутатів не вистачило для прийняття рішень.

Нагадаємо, ГО “Асоціація велосипедистів Києва” (U-Cycle) долучилася до роботи над бюджетом Києва на наступний рік. Разом з депутатами Київської міської ради вони працювали над тим, аби в 2021 році ще більше уваги приділялося велоінфраструктурі.