96-й авіаційний сезон роботи Харківського аероклубу на аеродромі «Коротич» відкрито за усіма напрямками. Про це повідомляється на Facebook сторінці аероклубу.

«Тепер вже традиційно кожні вихідні на аеродромі – велика програма», – написано на сторінці.

Фото: Харківський аероклуб ім. ВС. Гризодубової

Зокрема, 15 – 16 травня на аеродромі відбулися ознайомлювальні, тренувальні, навчальні та екскурсійні польоти, парашутні стрибки з парашутом «Крило» і десантним куполом, стрибки в тандемі з інструктором і за програмами AFF, RW. Також була проведена перша в сезоні суботня екскурсія аеродромом.

Фото: Харківський аероклуб ім. ВС. Гризодубової
Фото: Харківський аероклуб ім. ВС. Гризодубової

Паралельно повітряну стихію харків’яни відкривали в ознайомлювальних польотах на літаку ХАЗ-30.

Фото: Харківський аероклуб ім. ВС. Гризодубової

До того ж, Харківський аероклуб отримав офіційний дозвіл міської влади на проект «Повітряні екскурсії над містом», і всі пілоти літакової ланки аероклубу виконали тестовий політ для ознайомлення з маршрутом, по якому належить пролетіти багатьом харків’янам і гостям міста.

«Політ на висоті 400 метрів на швидкості близько 130 кілометрів на годину подарує вам незвичайний погляд на всі головні визначні пам’ятки міста і відкриє Харків з нових ракурсів. Маршрут протяжністю близько 60 кілометрів ви долаєте на літаку з високорозташованим крилом, що робить огляд максимально широким. Екскурсії на літаку над Харковом – це не тільки детальне знайомство з улюбленим містом, а й розвиток авіаційного й туристичного руху в Україні», – кажуть в аероклубі.

Також на вихідних перше знайомство з аеродромним життям зробила нова група курсу PPL (A). Студентів ознайомили з повітряним судном, на якому їм належить навчатися льотній справі. Слухачі виконали ознайомчі польоти, відчувши параметри ЛА.

Фото: Харківський аероклуб ім. ВС. Гризодубової

Крім того, у неділю стрибком в тандемі з інструктором відзначила день народження знаменита авіатриса Надія Козирєва. Парашутистці і льотчиці виповнилося 80 років! Козирєва – нев’януча легенда Харківського аероклубу. Перші стрибки з парашутом на аеродромі «Коротич» Надія Михайлівна виконала в 1957 році.