Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА підсумувало основні здобутки галузі у 2020 році. Серед важливих здобутків, звичайно, і розвиток спортивної інфраструктури в області.

Зокрема, у 2020 році завершено реконструкцію об’єкту спортивної інфраструктури, який відповідає вимогам другої категорії Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Йдеться про спортивний комплекс Львівського державного університету фізичної культури та спорту «СКІФ». Тепер тут можна проводити легкоатлетичні змагання європейського рівня.

Згідно оцінки Мінмолодьспорту, стадіон є одним з найуспішніших об’єктів національного проєкту «Велике будівництво» в частині розвитку спортивної інфраструктури.

Вперше за роки незалежності розпочато також комплексне відновлення масштабних спортивних об‘єктів, що розташовані у містечках Львівщини.

Одним з найкращих об’єктів національного проєкту «25 магнітів» є стадіон у Самборі, реконструкція якого завершена на 85%.

Тривають роботи на стадіоні Буської ДЮСШ та у спортивному комплексі «Шахтар» у Червонограді.

Також облаштовано 24 мультифункціональні  майданчики у 23 населених пунктах.

Крім того, два комунальні заклади Львівської обласної ради у 2020 році отримали сучасні спортивні об’єкти. У Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут реконструйовано мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту, а у Львівському фаховому коледжі спорту встановили манеж з тентовим накриттям.

Загалом на розвиток спортивної інфраструктури області з різних джерел фінансування використано близько 145 млн грн.

Джерело