Кіберспортивна компанія FaZe Clan виставить на продажу свої акції в рамках угоди із SPAC-компанією B. Riley Prince 150 Merger Corp. Ця угода дозволить їй отримати оцінку в $1 мільярд. Крім того, серед умов продажу – надання FaZe Clan $291 мільйона інвестиційних коштів, повідомляють ЗМІ.

Вказана оцінка – найвища за історію існування кіберспортивних організацій. Минулого року FaZe Clan знаходилась на четвертому рядку рейтингу Forbes із оцінкою в $305 мільйонів (1-ше місце обіймала TSM із $401 мільйоном).

FaZe Clan – це бренд-«парасолька» для цілої низки команд, що беруть участь у кіберспортивних турнірах, а також для платформи, завдяки якій творці контенту та професіонали у галузі розваг можуть вибудовувати власні бренди через партнерства з іншими компаніями та роботу із соціальним медіа. Через платформу компанія має доступ до 350 мільйонів користувачів по всьому світу. Серед клієнтів платформи – Кайлер Мюррей з NFL та Бен Сіммонс і Леброн Джеймс з NBA.

2021 рік для FaZe Clan став доволі насиченим подіями та діловими перспективами. У серпні поточного року компанія оголосила про партнерство з McDonald’s. Того ж місяця вона залучила стратегічні інвестиції від Cox Enterprises. У вересні повідомила про партнерство із DC Comics для створення книги коміксів з обмеженим накладом.

Компанія очікує, що в поточному році отримає прибуток у розмірі $50 мільйонів, що на 10 мільйонів більше за показник минулого року. Незважаючи на це, компанія навіть не прогнозує вихід на прибутковість.