Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) КМДА затвердила перелік протиепідемічних обмежень, які будуть запроваджені в столиці у разі переходу до «червоної зони», повідомляється на сайті КМДА.

Наразі Київ перебуває в «помаранчевій зоні». Відповідний протокол № 66 опубліковано на Офіційному порталі Києва. Частина обмежень, у тому числі, стосується відвідування спортивних закладів та проведення масових спортивних заходів.

А саме, забороняється приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів (дозволяється за умови наявності у відвідувачів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту строком дії 72 години або COVID-сертифікату), а також проведення всіх масових заходів, крім офіційних спортивних заходів без глядачів, заходів з атестації та оцінювання якості освіти (дозволяється за умови наявності у відвідувачів та робітників закладів негативного ПЛР-тесту строком дії 72 години або COVID-сертифікату).

Відповідно до документа, діяльність на території міста Києва суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, має провадитись із дотриманням протиепідемічних заходів, що затверджені постановами Головного державного санітарного лікаря України та визначають особливості провадження діяльності суб’єктами господарювання на період карантину.

Забезпечити контроль за дотриманням додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, встановлених на території міста Києва, мають районні в місті Києві державні адміністрації, Департамент муніципальної безпеки, ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві, ДУ «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», ГУ Національної поліції України в місті Києві, Управління Патрульної поліції в м. Києві.