5 червня в Києві відбудеться щорічний всеукраїнський традиційний захід для велосипедистів під назвою “Велодень”.

Велодень – всеукраїнська акція, яка об’єднує тисячі велосипедистів у спільному велопробізі центральними вулицями своїх міст. Це день, коли всі велосипедисти Києва збираються разом і можуть безпечно покататися центральними вулицями.

У 2021-му році захід святкує свій 15-й ювілей.

Метою акції є привернення уваги суспільства, влади та ЗМІ до необхідності створення інфраструктури, зручних та безпечних умов для сталого розвитку екологічного транспорту в містах України. Разом з популяризацією активного та здорового способу життя.
Кількість велосипедистів стрімко збільшується, до них приєднуються самокатники, моноколесники, ролери, скейтери (ЛПТ – легкий персональний транспорт).

Криза з коронавірусом показала, що легкий персональний транспорт є надзвичайно зручним та безпечним з епідеміологічної точки зору. Проте масово перейти на них люди бояться через небезпечну ситуацію з дорожнім рухом на наших вулицях. Будівництво велоінфраструктури в місті відбувається занадто повільними темпами.

На Велодень-2021 учасники виходять з конкретною вимогою: облаштувати за 2 роки 100 км веломаршрутів від районів Києва до центру міста, щоб мати безпечні коридори для нашого персонального транспорту.

Акція організовується велосипедистами Києва за підтримки міської влади та не є політичною. Організатори акції: велоспільнота Києва, її друзі та партнери. Проходить за сприяння КМДА.