Apple у понеділок, 5 червня, представила цілу низку новинок: від шолому змішаної реальності Vision Pro за $3500 до нової версії операційної системи WatchOS. Нас, традиційно, цікавить галузь sporttech та перспективи створення та ведення бізнесу на перетині спорту та технологій – тож зібрали найголовніше з презентації

Vision Pro

Серед безлічі опцій, фішок та налаштувань нового пристрою нас цікавлять спортивні можливості – зокрема трансляції подій з різними ракурсами та ефектом присутності, імерсивні повтори та безшовний доступ до ігрових таблиць.

Корпорація пропонує велику кількість спортивного контенту для шолома: їй належать права на трансляції ігор професійної футбольної ліги США (MLS), часткові права на ігри професійної баскетбольної ліги (MLB), ведуться переговори щодо прав на англійську Прем’єр-лігу та ігри Конференції Pacific-12. Також Apple хоче претендувати на права трансляції NBA.

І все це, як очікується буде доступним власника гаджету за $3500.

WatchOS 10

Операційна система дозволяє Apple Watch

– вимірювати більше показників під час занять велоспортом,

– передавати дані на підключений iPhone та виводити їх на екран в режимі Live Activities,

– автоматично підключатись до будь-яких велотренажерів чи аксесуарів для тренувань із Bluetooth-підключенням – задля отримання більш точних показників.

У смарт годиннику з’явились також нові опції для туризму, включаючи вдосконалений висотомір та можливість зберегти останнє місце перебування, де був доступний мобільний сигнал, щоб повернутись туди за допомогою застосунку-компасу.

Як ми писали, презентований новий інструмент для здоров’я очей: Apple Watch відстежує кількість природного світла, що отримав користувач, та нагадує час від часу виходити на свіже повітря.

Зроблені кілька перших крок в напрямку відстеження ментального здоров’я – користувачі можуть створювати коротенькі нотатки про стан здоров’я, а також перевіряти та фіксувати емоційні стани через невеликі тести.

Для розробників

Новий API розроблено з урахуванням потреб саме розробників фітнес-застосунків: смарт-годинник може отримувати більше інформації та завантажувати її в застосунок Workout. У сервісі Apple Fitness+ також з’явились «Власні плани» – можливість отримати нові, сторонні тренування.