Мінмолодьспорту просить уряди держав-членів ЮНЕСКО у співпраці з їх спортивними федераціями підтримати українські спортивні команди шляхом надання доступу до спортивних споруд, спортивного обладнання та інвентарю. Про це повідомляється на сайті міністерства.

На цьому наголосив перший заступник Міністра молоді та спорту Сергій Симонов під час зустрічі із заступницею Генерального секретаря ЮНЕСКО з соціальних і гуманітарних наук Габріеллою Рамос.

Перший заступник Міністра від імені Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта подякував Секретаріату ЮНЕСКО за підтримку у виконанні міжнародних зобов’язань у сфері спорту, зокрема боротьби з допінгом у спорті.

Він зазначив, що під час війни українські спортсмени не мають можливості в повному обсязі тренуватися та готуватися до спортивних змагань, а українці позбавлені займатися фізичною культурою та спортом, що є фундаментальним правом кожної людини.

Сергій Симонов за дорученням Міністра Вадима Гутцайта запропонував розглянути в межах повноважень ЮНЕСКО можливість залучення фінансових ресурсів для відновлення спортивної та молодіжної інфраструктури з метою відбудови та підтримки об’єктів інфраструктури як ключових елементів, необхідних для захисту та збереження української культурної та спортивної ідентичності населення, особливо молоді.

Також Мінмолодьспорту звернулося з проханням підтримати реалізацію соціального проекту «Активні парки – локації здорової України» шляхом закупівлі спортивного інвентарю для облаштування місць фізичної активності у зонах відпочинку та залучення до онлайн-платформи соціального проекту спортсменів Європи та світу.

Під час зустрічі сторони обговорили можливість створення Фонду реконструкції молодіжної та спортивної інфраструктури під керівництвом Секретаріату ЮНЕСКО та висловили пропозицію запропонувати державам-членам ЮНЕСКО зробити свій внесок або розглянути можливість взяти патронат над окремими суб’єктами українського спортивного руху для відновлення діяльності спортивних клубів, спортивних шкіл та надання їм допомоги спортивним інвентарем та обладнанням.