Рівно за рік у Польщі стартують ІІІ Європейські ігри. Змагання мають відбутися у Кракові, а також у регіонах Малопольщі та Силезії з 21 червня по 2 липня 2023 року, повідомляється на Facebook сторінці НОК України та олімпійська команда.

Європейські ігри-2023 стануть важливою сходинкою для кращих атлетів Старого світу з 18 олімпійських видів спорту на шляху до Олімпійських ігор, при цьому з багатьох видів спорту одночасно проведуть і європейські чемпіонати та забезпечать кваліфікацію до Олімпійських ігор в Парижі-2024.

У той же час неолімпійські види спорту в програмі Європейських Ігор мають внести свіжий та динамічний елемент, допомагаючи залучити нову й молодіжну аудиторію. До змагальної програми увійдуть такі види спорту як: стрільба з луку, легка атлетика, бадмінтон, баскетбол 3Х3, бокс, веслування, велоспорт, фехтування, дзюдо, кікбоксинг, сучасне п’ятиборство, гірський біг, падель, регбі-7, скелелазіння, настільний теніс, тхеквондо, текбол, тріатлон.

Окрім того, Євроігри також стануть показовим майданчиком для деяких нових видів спорту, таких як пляжний гандбол, який вперше з’явиться на змаганнях для дорослих після Всесвітніх пляжних ігор ANOC в Катарі 2019.

«Ми дуже раді вступу в останній рік підготовки до третіх Європейських ігор. Попри виклики, з якими ми зіткнулися, я повністю впевнений, що це встановить новий орієнтир для головної мультиспортивної події в Європі. Ігри продемонструють невід’ємну роль спорту у сприянні миру та єдності, водночас стануть прикладом для майбутніх міст-господарів, які можуть перенести цю спадщину в майбутнє», – наголосив президент Європейських Олімпійських Комітетів Спірос Капралос.

Нагляд за Іграми здійснює Координаційна комісія ЄОК. Нагадаємо, нещодавно до її складу увійшов також і президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.