Тестовий старт додатку для медичного моніторингу здоров’я MISU, який розробили рівняни, запланований в Україні та Польщі. В цих країнах розробники вже мають представництва. У найближчих планах – відкрити офіс в США. Про це у своєму Телеграм каналі повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль, який відвідав коворкінг розробників у Рівному.

«Наші земляки вже стали переможцями міжнародних програм. Взаємодіють зі світовими компаніями. Зокрема понад $300 000 у них інвестувала американська компанія «Amazon», – відмітив Коваль.

Стартап MISU почав роботу навесні 2020 року. Спершу – як мобільний додаток для побудови прогнозів ускладнення коронавірусної інфекції. Згодом його перетворили на повноцінний сканер стану здоров’я людини та налаштували систему прогнозування критичних ситуацій ще до їх появи.

Наразі додаток через смарт-годинник проводить комплексний медичний моніторинг здоров’я впродовж 24 годин на добу та будує прогнози появи критичних станів у людей: інсультів, інфарктів, легеневих ускладнень тощо.

Біля 72% причин смертності у світі – через серцево-судинні хвороби та проблеми з диханням. Тож місія додатку MISU – випереджати загострення цих станів.

За прогнозами розробників, додаток на 20% зменшить смертність населення через ці хвороби за умови масового використання.