Новий курс генерального директора компанії Peloton Баррі Маккарті передбачає низку змін у веденні бізнесу. Однак, це поки не гарантує майбутнього компанії, що була улюбленцем ринку фітнес-стартапів, однак не пережила масового повернення клієнтів до залів та на тренування.

Отже, рішенням нового керівника впроваджуються нові ціни на всі елементи екосистеми: тренажери компанії подешевшають, а вартість підписки зросте.

«Залізо» подешевшає на $300 та $500 (Bike відтепер коштуватиме $1445, Bike+ – $1995), Бігова доріжка скине $150 та коштуватиме $2695. А от підписка вже цього літа коштуватиме $44 для американських клієнтів (раніше $39) та $55 – для канадських (раніше $49).

Чому це важливо? Маккарті багато років приділив Netflix та Shopify і він безумовно впевнений, що саме у підписці ключ до відновлення Peloton. На відміну від звільненого Джона Фоулі, зосередженого саме на тренажерах, Маккарті їх за чемпіонів не вважає.

«Магія не відбувається у шматку металу… Магія відбувається на екрані», – сказав він у нещодавньому інтерв’ю.

Знижуючи початкові витрати на обладнання, Маккарті сподівається розширити клієнтську базу, паралельно фокусуючись на підписній моделі.

Це замало та запізно для частини інвесторів. Компанія Blackwells Capital, яка є найактивнішим інвестором Peloton та позиція якої призвела до звільнення Фоулі, все ще наполягає на необхідності продажу компанії. На думку інвесторів, після призначення Маккарті не вдалось змінити загальний стан справ, і власники акцій втратили ще близько $2 мільярдів ринкової вартості компанії.

Треба визнати, що Blackwells Capital має комплексний план розвитку компанії, яку бажає продати. Він полягаю у обранні моделі фітнесу-як-послуги (fitness-as-a-service, FaaS). Для цього треба сфокусуватись на програмному забезпеченні, віддати власне виробництво на аутсорс, створити відкриту екосистему та налагодити партнерства із виробниками обладнання. Це, на їхню думку, дозволить Peloton стати «центральною технологічною платформою та єдиним вікном для інтеграції всіх аспектів благополуччя».