Зважаючи на зниження темпів пандемії, кількість перших завантажень додатків для психічного здоров’я впала на 30%, тоді як MAU впали на 23% для найпопулярніших програм. Про це повідомляє портал Fitt Insider.

Незадоволені користувачі масово відмовляються від програм, знижуючи 30-денний рівень збереження до 3,3%.

Після того, як у 2021 році у всьому світі було зібрано $5,5 млрд, фінансування технологій психічного здоров’я в першому кварталі 2022 року скоротилося на 60%.

“Оскільки наше колективне психічне здоров’я постраждало, багато хто вітав цифрові платформи як потенційне рішення. У той час як деякі компанії прагнули клінічного підтвердження, інші стерли межу між здоров’ям і охороною здоров’я. Проте, незважаючи на хвилю онлайн-варіантів, ми більш тривожні та пригнічені, ніж будь-коли”, – пишуть у статті.

Водночас, автор стверждує, що падіння попиту на цифрове психологічне оздоровлення не означає його загибелі. Після багатьох років стрімкого зростання спад можна розглядати як корекцію, яка відсіє недостатньо ефективні програми. Наразі технологічні рішення для зростаючої кризи психічного здоров’я все ще завантажуються споживачами.