Фітнес-сервіси Apple Fitness Plus та Fitbit Premium від Google активно конкурують за користувацьку прихильність. Тепер – за допомоги зірок: Fitbit презентував цілу програму інтенсивних тренувань з Уіллом Смітом, в той час як у Fitness+ з’явились записи із роздумами актора та драматурга Стівена Фрая. Шість тренувань з голлівудською зіркою не потребують приладдя та є міксом силових тренувань, ВІІТ, йоги та кардіотренувань. Для прослуховування обраних місць з Оскара Уайлда голосом Фрая також не потрібно нічого, окрім застосунку та навушників. Це можна робити, гуляючи та паралельно закриваючі кільця з Apple Watch.

На ринку домашнього фітнесу стає все більше талановитих та перспективних гравців, оскільки двері тренажерних залів по всьому світу лишаються «напіввідкритими». Тому за увагу зростаючої кількості домашніх атлетів сперечаються не лише Fitbit і Fitness +, а ще й Peloton, Les Mills, компанії, про які можна дізнатись у рубриці «FitBiz» нашого сайту, а також Amazon. Зіркові тренери, або просто тренери-«зірки» є лише одним з можливостей для конкуренції.

Першим запрошеним експертом сервісу Fitbit у лютому 2021 року став Діпак Чопра, із низкою медитаційних сесій щодо зменшення стресу виключно для користувачів сервісу Fitbit Premium. Вони доступні за $9,99 на місяць. Зі свого боку, Apple Fitness+ завжди робив ставку на зірок: музиканти Шон Мендес та Доллі Партон, актор Узо Адуба, баскетболіст Дреймонд Грін – список постійно поповнюється і доступ до нього також коштує $9,99 на місяць.

Обидва сервіси офіційно анонсували збільшення зіркових пропозицій незабаром: у пропозиції від Apple очікуються щомісячні поповнення, конкуренти з Google обіцяють більше тренувань StrongWill у 2022 році. Тим цікавіше очікування відповіді від ще одного гравця – Amazon Halo Fitness.

Наразі основною конкурентною перевагою сервісу, який почав роботу у вересні поточного року, є вартість – $3,99 на місяць. Враховуючи мережу контрактів та залучення сервісів Amazon Prime та Amazon Music, можна незабаром очікувати на цікаві пропозиції. Amazon робить велику ставку на ринок домашнього та персонального фітнесу, тому має вийти із цікавими пропозиціями.

За матеріалами Fitradar