SportTech Hackathon, що триватиме з п’ятниці по неділю поточного тижня – це міжнародний форум з розробки високотехнологічних рішень для професійного спорту та здорового способу життя. Він відбудеться оф-лайн у Вільнюсі та Мадриді, а також онлайн – по всьому світу.

Захід організовано Білоруським фондом спортивної солідарності та стартап-хабом Імагуру. Партнери створюють унікальний майданчик для розробки нових та сучасних IT-рішень для розвитку спорту та спортивної індустрії.

До участі у хакатоні запрошуються програмісти, дизайнери, бізнес-аналіитики, маркетологи, менеджери та підприємці, які готові запропонувати сучасні рішення для розвитку спортивної індустрії. У розробці проектів можна використовувати будь-які технологія, включаючи штучний інтелект, робототехніку, блокчейн, великі дані, машинне навчання.

Щоб взяти участь треба зареєструватись за посиланням.

Участь безкоштовна

Протягом 42 годин талановиті програмісти, бізнес-аналітики, дизайнери, менеджери та маркетологи працюватимуть над IT-проєктами під наставництвом кращих менторів у галузях технологій та бізнесу: підприємців, інженерів, інвесторів та експертів з різних країн світу. Результатом хакатону буде створення прототипів рішень для спортивного маркетингу, менеджменту, спортивної аналітики, управління змаганнями та спортивними заходами, розвиток інновацій у спортивних корпораціях, а також рішення для ЗСЖ, занять спортом та фітнесом, спортивного харчування та інших галузей.

«Досягнення білоруських спортсменів на останніх Олімпійських іграх та у клубних чемпіонатах продемонстрували, що білоруський спорт вимагає кардинальних змін та нових підходів. Ми знаємо, що в нас дуже круті айтішніки та неможлива кількість талановитих людей, які можуть запропонувати сучасні рішення для розвитку спортивної індустрії не лише Білорусі, але й світу в цілому», – вважає Олександра Герасименя, голова Білоруського фонду спортивної солідарності.

Зоряними послами хакатону стануть відомі білоруські спортсмени: срібний призер Олімпійських ігор з легкої атлетики Андрій Кравченко, артист цирку Cirque de Soleil Семен Букін, екс-капітан національної збріної Білорусі з баскетболу Єкатерина Снитіна, срібний призер Чемпіонату Європи до 23 років з легкої атлетики Кристина Тимановська, Чемпіон світу та Європи з самбо Степан Попов.

«Спорт та венчурна індустрія, бізнес в цілому, мають багато спільного. Головне, що нас об’єднує – налаштованість на результат. Я дуже сподіваюсь, що наш SportTech хакатон – перший крок до спільного результату, – відмітила Тетяна Маринич, засновниця та СЕО стартап-хабу Імагуру. – Ми відкриті і для творців нових рішень у sporttech, і для інвесторів, які розуміють, що спорт – актуальний напрямок для інновацій та інвестицій, та готові підтримати спортсменів. Впевнена, що рішення, що з’являться на хакатоні, виростуть у справжні затребувані бізнеси».