Щоб покращити місто саме так, як вам хочеться, є інструмент під назвою громадський бюджет.

Щороку на цей конкурс рівняни можуть подавати свої ідеї про ремонти, облаштування парків чи майданчиків, створення зон відпочинку чи озеленення, проведення культурних заходів тощо, а всі охочі повнолітні мешканці Рівненської громади за ці ідеї можуть голосувати.

Цьогоріч до 1 жовтня, зареєструвавшись на сайті громадського бюджету, кожна людина може проголосувати за три малі (до 250 тисяч) та три великі (від 250 тисяч до мільйона гривень) проєкти. Які наберуть найбільше голосів, ті і втілюватимуть у 2022 році на загальну суму приблизно 10 мільйонів гривень. 

“Четверта влада” коротко розповіла про проєкти з категорії «Спорт», усього на голосуванні їх сім.

П’ять із семи – про облаштування спортивних чи спортивно-ігрових майданчиків.

Зокрема, на Макарова, 6 хочуть зробити «багатофункціональний майданчик», що, судячи з детального опису проєкту означає поле для гри в міні-футбол та баскетбол зі штучним покриттям та огорожею. На це потрібно 999 тисяч 663 гривні.

Ось як можуть виглядати ці поле та майданчик на Макарова
Фото: Сторінка проєкту на сайті громадського бюджету

Також спортивно-ігровий комплекс хочуть побудувати на вулиці Павлюченка, 20. За 250 тисяч гривень пропонують зробити купу всього: і майданчик для дітей від двох років, і футбольне поле, і гімнастичний комплекс для підлітків та дорослих.

Майже за 250 тисяч у дворі на Гайдамацькій, 11 пропонують зробити спортивний майданчик. З вигляду орієнтовних зображень, він більше пасуватиме для підлітків та дорослих.

На Данила Галицького, 10 пропонують зробити спортивний майданчик із «тренажерами різного типу» за мільйон гривень.

Так зараз виглядає місце, де пропонують зробити цей майданчик
Фото: Сторінка проєкту на сайті громадського бюджету

Авторка проєкту вважає, що цей майданчик стане місцем для занять спортом та активного відпочинку мешканців мікрорайону Автовокзал і що він буде розрахований на дітей та їхній батьків, молодь та людей із особливими потребами. Але не уточнює, які саме тренажери там будуть.

На Соборній, 207 за мільйон гривень хочуть встановити поле для міні-футболу та вуличні тренажери.

Поле для міні-футболу за майже мільйон гривень хочуть облаштувати у Квасилові. 

Трьохденний турнір із художньої гімнастики у Рівному за 249 тис. грн. Ініціаторка проєкту вказує, що такий турнір відбудеться уп’ятнадцяте і в ньому візьмуть участь понад 600 спортсменів з України та з-за кордону.