Sony розробляє телевізор, який стежитиме за тим, чи правильно харчується людина, коли його дивиться. Про це свідчить патент №11 081 227, зареєстрований у США.

Патент має назву «Моніторинг стану здоров’я користувача телевізора та звітування про нього» й описує телевізор із вбудованими камерами та датчиками, які відстежують все, що знаходиться на дивані, включаючи споживання їжі. Патент був переданий Sony 3 серпня цього року.

Згідно з описом патенту, такий телевізор міг би стежити за здоров’ям телеглядача, записуючи всі його дії та харчові звички й шукати будь-які ознаки настання потенційних проблем зі здоров’ям.

«Люди проводять багато годин, сидячи перед телевізором. В цей час вони можуть переїдати або набувати інших шкідливих звичок. Вони можуть мати приховані проблеми зі здоров’ям або їх стан може погіршуватися», — зазначає Sony.

Система стежить за одним або кількома показниками здоров’я користувача, такими як частота серцевих скорочень тощо, а також контролює, яку їжу споживає людина перед телевізором.

Посеред іншого вона оцінює швидкість потрапляння їжі до рота, швидкість жування. Система визначає тип їжі, розмір порції та здогадається, скільки калорій споживає людина. 

Sony зазначає, що усю цю інформацію можна було б синхронізувати з біометричним моніторингом (у патенті передбачено датчик пульсу на пульті дистанційного керування), щоб вималювати профіль здоров’я людини та вплив її звичок під час перегляду телевізора.

Джерело