8 вересня ДП «Льодовий стадіон» оголосило тендер на будівництво навчально-тренувальної бази на проспекті Академіка Глушкова, 9, поряд зі станцією метро «Іподром».

За тендерними умовами, крита база має дозволити проводити заняття з бадмінтону, тенісу, волейболу, баскетболу, мініфутболу, художньої гімнастики, фехтування, боксу та спортивних єдиноборств.

Також мають побудувати нову насосну станцію. Вартість робіт становить 135,3 мільйона гривень. Торги пройдуть 27 вересня. Будівництво планують завершити до 1 вересня 2022 року.

Зауважимо, що в травні 2021 року держпідприємство вже замовляло будівництво бадмінтонного комплексу, але потім розірвало договір з огляду на зміну проєкту та відсутність фінансування.


Льодовий стадіон на Глушкова почали зводити наприкінці 70-х років. Будівництво критої льодової арени планувалося як місце для тренувань і змагань хокеїстів, а також змагань фехтувальників, гімнастів, важкоатлетів і лучників. У середині 1990-х років будівництво зупинилося.

Як писав FIZO, розробники проекту Генплану Києва запропонували побудувати нові об’єкти спорту та дозвілля в спальних районах Києва.