Довгоочікувана експансія стрімінгового сервісу Netflix на ринок ігор розпочалась. Принаймні, для польських користувачів. З четверга, 26 серпня, власники Android-застосунку можуть спробувати гральну платформу, яка ще досі в процесі розробки. Їм будуть доступні дві гри з серії «Дуже дивні речі», які були створені партнером Netflix – техаською студією BonusXP. Ігри були створені у 2017 та 2019 роках, розповідають ЗМІ.

«Сьогодні користувачі з Польщі можуть спробувати дві мобільні ігри Netflix на Android, «Дуже дивні речі: 1984» та «Дуже дивні речі 3». Це лише самий, самий початок і на нас чекає ще дуже багато роботи у наступні місяці, однак це вже перший крок», – повідомили у компанії. Netflix обіцяє відсутність будь-якої реклами чи покупок в іграх, а всі платні ігри (як було із «Дуже дивними речами 3») будуть безкоштовно включені у підписку сервісу.

На експансію Netflix в гральну галузь очікували давно. Компанія загравала з ринком роками, створюючи тайтли типу «Дуже дивні речі» та експериментуючи із інтерактивними проектами на кшталт «Чорне дзеркало: Бузогриз». Раніше у поточному році компанія стала проявляти особливу активність у цьому напрямку: у травні прийняла на роботу Майка Верду з Oculus, а також підтвердила у листі інвесторам, що планує сфокусуватись на галузі мобільного геймінгу.