Раніше в FIZO вже розповідалось про інвестиційний раунд компанії Epic Games розміром в $1 мільярд, завдяки якому її вартість склала $28,7 мільярдів. Нарешті компанія почала використовувати ці кошти.

Нещодавно компанія повідомила про придбання Sketchlab – платформу для купівлі та продажу 3D об’єктів, а також об’єктів з доповненою реальність та віртуальною реальністю. Цей крок демонструє зацікавленість компанії у доволі активному ринку віртуальної та доповненої реальності.

Подробиці угоди не повідомляються, відомо лише про майбутнє активу: він буде інтегрований в Unreal Engine, платформу для розробки ігор від Epic Games, а також буде знижена комісія платформи до 12%. Взагалі, компанія доволі давно скуповує сервіси та інструменти для розробників у бажанні стати чимось більшим за просто розробників Fortnite.

Так, компанія у січні придбала RAD Game Tools та компанію з 3D-моделювання Capturing Reality – у березні. У тому ж місяці компанія придбала Tonic Games Group, компанію-власницю Mediatonic та розробників хітовой гри “Fall Guys”. У квітні Epic Games придбала маркетплейс цифрового мистецтва Artstation.

Компанія активно намагається стати незалежною від прибутків від гри Fortnite і їй це потроху вдається. У 2018 році доля Fortnite складала 97% загального прибутку Epic Games, у 2019 році – вже 88%, а у 2020 – 77% (прогноз).